Practice Aptitude Questions with Solution for SSC/FCI Exam Set-10

Practice Aptitude Questions with Solution for SSC/FCI Exam
Practice Aptitude Questions with Solution for SSC/FCI Exam Set-10:
The list of practice Aptitude Questions with Solutions for SSC / FCI Exams were given here, candidates those who are preparing for the examination can use this practice questions.


1).If (x2+7x+12) / (x2-9) = (x+4) / A, then value of A is
a)    x+4
b)    x+3
c)    x+4
d)    x-3





2).For what value of x, (x2+11x+30) / (x2-25) becomes zero.
a)    5
b)    +6
c)    -6
d)    -5





3).The value of {(x+3) / 2x} + {(x-3) / 2x} is
a)    0
b)    1
c)    2
d)    -1





4).If (x+6) is a factor of Nr and Dr of (x2+5x-6) / (x+6)(x+1) then the other factor is
a)    x-1 / x+1
b)    x+1 / x-1
c)    (x+1)
d)    None





5).If (x+1) is a factor of x3+6x2+11x+6, the other factors are
a)    (x-2)(x-3)
b)    (x+3)(x-2)
c)    (x+2)(x+3)
d)    (x+1)(x+6)





6).Any one of the factors of x3-6x2+11x-6, is
a)    (x+1)
b)    (x+2)
c)    (x+3)
d)    (x-1)





7).If the difference between the two numbers is 8 and the sum of their squares is 274 the two numbers are
a)    7,15
b)    8,16
c)    -7,15
d)    -15,7





8).For what values of x, x2-x-6 = 0
a)    +2
b)    -3
c)    3
d)    4




9).For what value of x, (x2-3x+2) / (x2-5x+6) becomes zero.
a)    -1
b)    1
c)    2
d)    -3





10).If x2-9x+14=0, what is the value of x.
a)    -7
b)    -2
c)    2
d)    6





Answers:                         
1). d) 2). c) 3). b) 4). a) 5). c) 6). d) 7). a) 8). c) 9). b) 10). c)


 People Also Visited: