List of Important Computer Questions for FCI / SSC CHSL Exam Set-3

List of Important Computer Questions for FCI / SSC CHSL Exam
List of Important Computer Questions for FCI / SSC CHSL Exam Set-3:              
The List of Important Expected Computer Questions for FCI and SSC CHSL Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

1). How many bytes are equal to one kilobyte?
a)    1000
b)    1035
c)    100
d)    1008
e)    1024

2).which is the example of Central Processing Unit?
a)    Peripheral device
b)    An output unit
c)    software
d)    a program
e)    hardware

3).IT stands for?
a)    Information Technology
b)    Integrated Technology
c)    Intelligent Technology
d)    Interesting Technology
e)    None of these

4).which of the following is similar to sending an e-mail?
a)    Picturing an event
b)    Narrating a story
c)    Writing a letter
d)    Creating a drawing
e)    None of these

5).Which command is used to save an existing file with a new name or to a new location?
a)    Save
b)    Save and Replace
c)    Save As
d)    New File
e)    None of these

6).What type of software manages the computer’s processes, functioning as an interface, connecting user, the application software, and the hardware?
a)    Integrated software
b)    Utility program
c)    Translated  program
d)    Operating system
e)    None of these

7).What type of the program that makes the computer easier to use?
a)    Operating system
b)    application
c)    utility
d)    network
e)    None of these

8).What is name of the internet connections which done using Phone line and a modem?
a)    digital
b)    dial-up
c)    broadband
d)    dish
e)    None of these

9).Which is the fastest data transmission speed given below?
a)    bandwidth
b)    bps
c)    gbps
d)    kbps
e)    mbps

10).Which is the major feature of the World Wide Web which makes it simple to
Learn and use   ?
a)    Database interface
b)    Graphical text interface
c)    Graphical user interface
d)    Point-to-point protocol
e)    None of these

Answers:                                 
1). e)   2). e)   3). a)   4). c)   5). c)   6). d)   7). c)   8). b)   9). c) 10). a)

People also visited: