List of Important Computer Questions for FCI / SSC CHSL Exam Set-2

List of Important Computer Questions for FCI / SSC CHSL Exam
List of Important Computer Questions for FCI / SSC CHSL Exam Set-2:              
The List of Important Expected Computer Questions for FCI and SSC CHSL Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.


 1).Which application used to prepare presentation/slide show?
a)    Internet Explorer
b)    Power Point
c)    Outlook Express
d)    Photoshop
e)    All these



2).Which is NOT hardware of a computer?
a)    Central Processing Unit
b)    Key board
c)    Windows
d)    Monitor
e)    Mouse



3). “Assembly language” is designed to_______.
a)    Make a better programming environment
b)    Replace machine code with an understandable
c)    Replace machine code
d)    Provide easy understanding
e)    Produce easy machine code



4).The “FILES” command of DOS is used to know?
a)    The maximum number of directories which can be opened at a time
b)    The maximum number of directories
c)    The maximum number of files which can be opened at a time
d)    The maximum number of the along with directories
e)    The maximum number of files



5).What we call the blinking symbol on the computer screen?
a)    logo
b)    hand
c)    mouse
d)    cursor
e)    None of these



6).What will be the background of any Word document?
a)    Can have any colour your choose
b)    Is the colour your present under the Options menu
c)    Is always white colour
d)    Can have any colour you choose
e)    None of these



7).Connectivity for a new computer means
a)    Connecting a mouse, a keyboard and printer – all essential hardware pieces for the average user
b)    Having a modern and/or network connection to communicate with other computers
c)    Connecting the software to the hardware of the system
d)    Connecting a Mouse to the hardware system
e)    Software permanently Available in the computer



8).Which is used to read handwritten or printed text to make a digital image that is stored in memory?
a)    Keyboard
b)    Touchpad
c)    Scanner
d)    Laser beam
e)    Printer



9).__________part of the computer is directly invoked in executing the instructions of the computer program?
a)    The printer
b)    The secondary storage
c)    The main storage
d)    The scanner
e)    The processor



10).What we have to do to insert columns in Word?
a)    Press the space bar until your cursor reaches the desired place
b)    Use Excel
c)    Set tabs or use the Table menu
d)    Tab consecutively until your cursor reaches the desired place
e)    None of these



Answers:                                 
1). b)   2). c)   3). c)   4). c)   5). d)   6). b)   7). b)   8). c)   9). e)   10). e)

People also visited: