Important GK Question from Economics and Commerce for SSC CHSL/FCI Exam Set-21

Important GK Question from Economics and Commerce for SSC CHSL/FCI Exam
Important GK Question from Economics and Commerce for SSC CHSL/FCI Exam Set-21:
List of Important GK questions from Economics and Commerce for SSC exam were given here. Candidates those who are all preparing for SSC CHSL, FCI Exam and all other competitive exams can use this material.

1).Statutory meeting relates to__________.
a)    Private Company
b)    Foreign Company
c)    Public Company
d)    Chartered Company



2).When was the Fiscal Responsibility and Budget Management Act (FRBMA) was enacted?
a)    2001
b)    2003
c)    1970   
d)    1993  



3).The term _______ refers to accurate official record of decision taken at various company meetings.
a)    Proposal    
b)    Motion
c)    Minutes
d)    agenda



4).Foreign Direct Investment Ceiling in the telecom sector has been raised from 74 percent to ______ in August, 2013.
a)    80%   
b)    90%
c)    95%
d)    100%



5).In which year was the SDR, the international asset created by IMF?
a)    1969  
b)    1970
c)    1980
d)    1985



6).THE institution which regulates the unorganized financial sectors in India is
a)    SEBI
b)    ICICI
c)    GIC
d)    IDBI



7).FDI Ceiling in Defence Projects has been raised from 26% to _______ in August, 2014.
a)    49%  
b)    45%
c)    40%
d)    35%



8).What kind of planning controls being exercised by the free market economies?
a)    Direct control
b)    Indirect Control
c)    Physical Control
d)    Other Control



9).Traditional economy is a _______.
a)    Subsistence economy
b)    Market economy
c)    Command economy    
d)    Monetary economy



10).The basic force that drives the capitalist economy is _______.
a)    Planning
b)    Technology
c)    Government
d)    Profit-motive



Answers:                         
1). c) 2). b) 3). c) 4). d) 5). b) 6). a) 7). a) 8). d) 9). a) 10). d)

People also Visited: