General Awareness Quiz – For SSC/FCI Exams Set-22

General Awareness Quiz – For SSC/FCI Exams
General Awareness Quiz – For SSC/FCI Exams Set-22:
The List of General Awareness questions and answers for SSC and FCI Exams. Candidates those who are all preparing for ssc and other competitive exams can use this material.

1).Bharathiya jnanpith award was instituted in:
a)    1976
b)    1944
c)    1970
d)    1980


2).Dr. S. Radhakrishnnan’s birthday is celebrated as teacher’s day every year on
a)    5thSeptember
b)    5thOctober
c)     5thNovember
d)     5thDcember

3).World health Day is celebrated on
a)    March 8
b)    June 5
c)   October30                                                                                                      
d)    April 7                                                                                                                                                                                                                                        
4).The first woman prime Minister of the world was
a)    Elizebeth   
b)    Indira Gandhi
c)    Mrs. Bandaranayaka
d)    Golda Mayer

5).Who established Telugu Desam party
a)     Sri prakasa
b)    Chenna Reddy
c)    N. T. Rama Rao
d)    Mrs. Parvathi devi

6).The first Nobel Laureate of Asia was
a)    Rabindranath Tagore
b)    Guruchev
c)    Sir. C. V. Raman
d)    Dr. RadhaKrishnan

7).Name the Indian personality honoured as the world statesman by U.S.A
a)    Vajpayee
b)    Deva Gowda
c)    Chandra Sekar
d)    K. R. Narayanan

8).Who was appointed as new comptroller and Auditor General of India in may,2013? 
a)    Vinod Rai
b)    V.K.Shunglu
c)    V.N.Kaul
d)    Shashi Kant Sharma

9).The first Indian to get the Nobel Prize is:
a)    Rabindra Nath Tagroe
b)    C.Rajagopalachari
c)    C.V.Raman
d)    Dr.Hargobind Khorana

10).who was sworn in as Vice-President of India in 2012 for second time?
a)    P.A.Sangma
b)    Md. Hamid Ansari
c)   KrishnnaKanth                                                                                     
d)    Bhairon singh sheka                                                                                                                                                                                                                                                        
Answers:                         
1). b) 2). a) 3). d) 4). c) 5). c) 6). a) 7). d) 8). d) 9). a) 10). b)

People Also Visited: