English Vocabulary Daily Quiz for SSC/FCI Exams Set-28

English Vocabulary Daily Quiz for SSC/FCI Exams
English Vocabulary Daily Quiz for SSC/FCI Exams Set-28:
Dear all, Most of the Aspirants are complains about English part, they all struggling in lack of English Knowledge. So that here we have the Solutions for that we are providing you the Daily Quiz from English Vocabulary Part. That will help you to improve your English Knowledge to crack your competitive Examinations.

Directions (1-10): Find out the Synonyms of the given word from the alternatives given under it.

1).Aberration         
a)    Deviation      
b)    Deviate
c)    Drive
d)    Direction

2).Abject
a)    Miser
b)    Miserable
c)    Loyal    
d)    Disloyal   

3).Advert
a)    Tell    
b)    Say
c)    Talk about
d)    Ask about

4).Indigent
a)    Rich    
b)    Poor
c)    Poverty
d)    Royal

5).Intemperate
a)    Anger   
b)    Sympathy
c)    Pathetic
d)    Talking in self control

6).Boom
a)    Boost
b)    Pull
c)    Push
d)    Open

7).Allegiance
a)    Loyalty   
b)    Sincere
c)    Obedience
d)    faithful

8).Alternate
a)    Other
b)    Another
c)    Preference
d)    Substitution

9).Bear
a)    Animal
b)    Control
c)    Decontrol    
d)    Tolerate

10).Beckon
a)    Call
b)    Money
c)    Bell
d)    Request

Answers:                         
1). a) 2). b) 3). c) 4). b) 5). d) 6). c) 7). a) 8). c) 9). d) 10). a)

People Also Visited: