English Quiz –Passage for SSC/FCI Exam Set-25:

English Quiz –Passage for SSC/FCI Exam
English Quiz –Passage From Previous year Questions for SSC/FCI Exam Set-25:
The list of English Questions and Answers for FCI, SSC CHSL and SSC CGL Mains Exams were given here, Candidates those who are all preparing for the examination can use this practice questions.

PASSAGE
            A small band of biologists share a dream-to find species of sea or land  animals hitherto completely, unknown or to discover living examples of animals thought to have died out ages ago. Finds made in this century encourage these dreamers, whose field is aptly named cryptozology-literlly, the science of hidden animals.
             Size and habitat are often responsible for an animal’s having been overlooked. Not surprisingly, a bumblebee-size bat that lives in caves in Thailand eluded detection until 1973.But larger animals in less remote sites have also remained hidden. Herds of a species of pessary supposedly extinct since the last ice age, for instance, were found in Paraguay in 1975.
            Native people sometimes offer scientists useful clues. An unusual feather in a local’s hat sparked the discovery of a showy African peacock in 1936, and accounts of giant lizards on the Indonesian island of Komodo proved not to be mere myth when naturalist P.A.Owens identified four of the creatures captured in 1912. As cryptozoologists follow such leads into little-explored areas, they remain optimistic that it is not too late to uncover sensational surprises.

1).Myth refer to
a)    Love stories.
b)    Historical stories.
c)    Legends.
d)    Traditional stories involving supernatural beings or events.

2).A bumblebee-size bat that lives in caves in Thailand was discovered in______.
a)    1973
b)    1936
c)    1912
d)    1975

3).____________ still look forward to discovering sensational surprises.
a)    P.A.Ouwens
b)    The natives
c)    The naturalists
d)    A small band of biologists

4).Often the cryptozoologists get a lot of leads from_______
a)    Native people.
b)    The anima’s size and habitat.
c)    Myths.
d)    Legends.

5).The dream of the cryptozoologists is to find________
a)    Species of sea or land animals hitherto completely unknown.
b)    All of the given options.
c)    Living examples of animals thought to have died out ages ago.
d)    Hidden, supposedly extinct animals.

6).Herds of a species of peccary supposedly extinct since the last ice age were discovered in
a)    1936
b)    1973
c)    1912
d)    1975

7).An unusual feather in a local’s hat sparked the discovery of a showy African Peacock in______.
a)    1936
b)    1973
c)    1975
d)    1912

8).Giant lizards on the Indonesian island of Komodo were discovers in
a)    1975
b)    1936
c)    1912
d)    1973

9).It is the ____________ of the cryptozoologists that keep their dream alive.
a)    sprit
b)    finding
c)    love for adventure
d)    curiosity

10).Often _________ responsible for an animal having been overlooked
a)    the uniqueness of the animals themselves is
b)    the resigning nature of the scientist themselves is
c)    size and habitat are
d)    unexplored areas remain

Answers:                         
1). c) 2). a) 3). d) 4). a) 5). c) 6). d) 7). a) 8). c) 9). b) 10). c)

 People Also Visited: