English Quiz – Fill in the Blanks for SSC CGL Mains / FCI Exam Set-26

English Quiz – Fill in the Blanks for SSC CGL Mains / FCI Exam
English Quiz – Fill in the Blanks for SSC CGL Mains / FCI Exam Set-26:
The list of English Questions and Answers for FCI, SSC CHSL and SSC CGL Mains Exams were given here, Candidates those who are all preparing for the examination can use this practice questions.

            Directions (1-10): In the following passage some of the words have been left out. Read the passage carefully and choose the correct answer to each question out of the four alternatives and fill in the blanks.

Passage
            A man stopped at a flower shop to (1) some flowers to be (2) to his mother who lived 200 miles (3). As he got out of his car he noticed a young girl sitting on the curb sobbing. He asked her what was wrong and she (4).”I wanted to buy a red rose for my mother. But I only have seventy-five cents and a rose costs two dollars. ”The man smiled and said, “Come (5) in with me. I’ll (6) you a rose. ”As they were (7) he offered the girl a ride home. She said, “Yes please! You can take me to my mother.”She directed him to a cemetery, (8) she placed the rose on a freshly dug grave. The man returned to the flower shop, cancelled the delivery order,(9) up a bouquet and (10) the two hundred miles to his mother’s house.

1).
a)    requesting
b)    request
c)    order
d)    ordering

2).
a)    posted
b)    given
c)    taken
d)    delivered

3).
a)    beyond
b)    between
c)    away
d)    across
4).
a)    inquired
b)    replied
c)    exclaimed
d)    asked

5).
a)    of
b)    out
c)    upon
d)    on

6).
a)    bought
b)    buying
c)    bring
d)    buy

7).
a)    coming
b)    relaxing
c)    leaving
d)    going

8).
a)    were
b)    ware
c)    wear
d)    where

9).
a)    pick
b)    pickled
c)    picking
d)    putting

10).
a)    driven
b)    drove
c)    driving
d)    drive

Answers:                         
1). c) 2). d) 3). c) 4). b) 5). d) 6). d) 7). c) 8). d) 9). b) 10). b)

 People Also Visited: