English Quiz – Active/Passive Voice for SSC/FCI Exam Set-24

English Quiz – Active/Passive Voice for SSC/FCI Exam
English Quiz – Active/Passive Voice for SSC/FCI Exam Set-24:
The list of English Questions and Answers for FCI, SSC CHSL and SSC CGL Mains Exams were given here, Candidates those who are all preparing for the examination can use this practice questions.

Direction (1-10): In the following Questions, a sentence has been given in Active/Passive Voice. Out of the four alternative suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active Voice.

1).The lady of the house was furnishing the mansion.
a)    The mansion is being furnished by the lady of the house.
b)    The mansion was being furnished by the lady of the house.
c)    The mansion is furnished by the lady of the house.
d)    The mansion has been furnished by the lady of the house.

2).The convict was found guilty by the jury.
a)    The jury found that the convict was guilty.
b)    The jury convicted him.
c)    The jury found the convict guilty.
d)    The jury finds the convict guilty.
3).I have lost my book.
a)    My book had been lost.   
b)    My book must have been lost.
c)    My book has been lost.
d)    My book have been lost.

4).Open the door.
a)    Let the door shall be opened.  
b)    The door shall be opened.  
c)    The door was opened.  
d)     Let the door be opened.  

5).My father has promised me a bicycle.
a)    I have promising a bicycle by my father.  
b)    I have been promised by my father a bicycle. 
c)    I promised a bicycle by my father. 
d)    I have been promised a bicycle by my father. 

6).My mother bakes cakes.
a)    A cake was baked by my mother.
b)    My mother is baking a cake.
c)    A cake is being baked by my mother.
d)    Cakes are baked by my mother.

7).My father will write a letter.
a)    A letter will be written by my father.  
b)    A letter is written by my father. 
c)    A letter was written by my father. 
d)    A letter will have been written by my father. 

8).My brilliant niece is speaking in Italian.
a)    Italian is spoken by my brilliant niece.
b)    Italian was being spoken by my brilliant niece.
c)    Italian is being spoken by my brilliant niece.
d)    Italian has been spoken by my brilliant niece.


9).She is putting in many hours of work.
a)    Many hours of work would be put in by her.
b)    Many hours of work is being put by her.
c)    Many hours of work are being put in by her.
d)    Many hours of work will be put in by her.

10).Everyone praises good men.
a)    Good men are being given praises by everyone.
b)    Good men are praised by everyone.
c)    Everyone give praises to good men.
d)    Good men are given praises by everyone.

Answers:                         
1). b) 2). c) 3). c) 4). d) 5). d) 6). d) 7). a) 8). c) 9). c) 10). b)

People Also Visited: