English: Daily Quiz for SSC/FCI Exams Set-34

English: Daily Quiz for SSC/FCI Exams
English: Daily Quiz for SSC/FCI Exams Set-34:
The list of English practice Questions and answers from Idioms and Phrases are given here for SSC CGL mains, FCI and all other competitive exams.

IDIOMS AND PHRASES
Four alternatives are given for the idiom/ phrases given in Bold Letters in the sentence choose the one which expresses the meaning of idiom/ phrases perfectly.

1).The merchant complied with my request to reduce the price.
a)    Accept
b)    Agreed
c)    Pray
d)    Obliged



2).Geetha is looking for a suitable job.
a)    Searching
b)    Apply
c)    Delivered   
d)    Allowed  



3).The workers got on to get their demands.
a)    Tried   
b)    Made their efforts
c)    Managed
d)    Requested



4).If we feel tired, then we have to make good the loss of energy by taking rich foods.
a)    Meet
b)    Compensate
c)    Alter
d)    Substitute



5).Everyone should be fair and square in their dealings.
a)    Rate  
b)    Disciplined
c)    Honest
d)    Perfect



6).When I looked at my uncle in the morning, he looked like a duck in a thunderstorm.
a)    Peaceful
b)    Timid
c)    Distressed
d)    Easy



7).Ram’s dealing are all above board.
a)    Open  
b)    simple
c)    Secret
d)    Indecent



8).The property has been handed over to the new owner lock, stock and barrel
a)    Entirely
b)    Completely
c)    Absolutely
d)    Financially



9).In the first month, the students feel like a fish out of water.
a)    Homeless
b)    Comfortable
c)    Disciplined   
d)    Manageable



10).The prices of all commodities are going up by leaps and bounds.
a)    Gradually
b)    Rapidly
c)    Slowly
d)    Regularly



Answers:                         
1). b) 2). a) 3). c) 4). b) 5). c) 6). c) 7). a) 8). b) 9). a) 10). b)

People Also Visited: