Computer Quiz Questions for FCI / SSC CHSL Exam Set-6

Computer Quiz Questions for FCI / SSC CHSL Exam Set-6:              
The List of Important Expected Computer Questions for FCI and SSC CHSL Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

1).Computer Process the data into information by working with_____?
a)    Multimedia
b)    Characters
c)    Words
d)    Numbers


2).What is the name of the memory that was programmed during the manufacturing?
a)    EEPROM
b)    ROM
c)    PROM
d)    RAM

3).The Output is?
a)    What the processor takes from the user
b)    What the processor gets from the user
c)    What the user gives to the processor
d)    What the processor gives to the user

4).An error is also called as?
a)    bug
b)    icon
c)    cursor
d)    debug
5).Processing of two or more programs simultaneously by multiple processors is called as?
a)    Multitasking
b)    Multi gaming
c)    Multiprogramming
d)    Multiprocessing

6).What is the device the used to communicate with computer?
a)    Input device
b)    Storage device
c)    Output device
d)    Software programming

7).Which of the following acts as a temporary high speed holding area between the memory and the CPU thereby improving processing capabilities?
a)    Temporary memory
b)    ROM
c)    RAM
d)    Cache memory

8).What is the name of the documents that explains how to use a software program?
a)    User manual
b)    Software manual
c)    Program manual
d)    System manual

9).Which key is used to move the insertion point to the first cell in a row in Excel?
a)    Esc
b)    Page down
c)    Home
d)    Page up

10).A page in the word document consists of how many margins?
a)    One (right)
b)    Four (top, bottom, right, left)
c)    Three(top, bottom, right)
d)    Two(top, bottom)

Answers:                                 
1). d)   2). b)   3). d)   4). a)   5). d)   6). a)   7). d)   8). a)   9). c)   10). b)


People also visited: