Computer Quiz Questions for FCI / SSC CHSL Exam Set-5

Computer Quiz Questions for FCI / SSC CHSL Exam
Computer Quiz Questions for FCI / SSC CHSL Exam Set-5:              
The List of Important Expected Computer Questions for FCI and SSC CHSL Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

1).Where taskbar is located?
a) On the Start menu
b) At the bottom of the screen
c) On the quick Launch toolbar
d) At the top of the screen


2).What is the another word of software?
a) Input 
b) output
c) program
d) system

3).Computer printer is the?
a) Input
b) Input/Output
c) software
d) Output

4).What is the biggest number in 8 bits?
a) 256
b) 128
c) 1000
d) 255

5).Two are more computers connected to each other for the  purpose of sharing information forms a?
a) network
b) router 
c) server
d) tunnel

6).A computer checks the_____ of  user names and passwords for a match before granting access?
a) website
b) network
c) backup file
d) database

7).Text in a column is generally aligned?
a) justified
b) right
c) center
d) left

8).The background of any Word document?
a) Is always white color
b) Is the color you preset under the Options menu
c) Is always the same for the entire document
d) Can have any color you choose

9).what is example of connectivity?
a) Internet
b) Floppy disk
c) Power cord
d) Data

10).Process of finding errors in software code is?
a) Compiling
b) Testing
c) Running
d) Debugging
  
Answers:
1). b) 2). c) 3). d) 4). d) 5). a) 6). d) 7). a) 8). d) 9). a) 10). d)


People also visited: