Computer Quiz Questions for FCI / SSC CHSL Exam Set-7


Computer Quiz Questions for FCI / SSC CHSL Exam
Computer Quiz Questions for FCI / SSC CHSL Exam Set-7:              
The List of Important Expected Computer Questions for FCI and SSC CHSL Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

1).Computer Software can be defined as__________.
a)    The interaction between the computer and its database
b)    The instructions that tell the computer what to do.
c)    An interface between the computer and the network.
d)    The computer and its associated equipment
   


2).When speaking of computer input and output, input refers to ___________.
a)    Retrieval of data of information than has been entered into the computer
b)    Any data processing that occurs from new data input into computer
c)    Data or information that has been entered into the computer
d)    The transmission of data that has been entered into the computer



3).Network routing information distributed among routers is stored in which of the following?
a)    NVRAM
b)    Route table
c)    Flash memory
d)    Route memory



4).If the destination did not receive a segment, how will the TCP host to resend the information?
a)    The destination host will send a YACK message back to the sending host
b)    The ACK received will include the segment number that was not received
c)    The ACK received will not include the segment number that was not received
d)    The sending host will send a PACK to verify segment receipt



5).The process of writing out computer instructions is known as___________.
a)    executing
b)    compiling
c)    assembling
d)    coding



6).A Web site address is a unique name that identifies a specific ________on Web.
a)    Web Site
b)    Web browser
c)    PDA
d)    Link



7).You can __________ a search by providing more information the search engine can use to select a smaller, more useful set of results.
a)    refine
b)    slowdown
c)    load
d)    query



8).The contents of ________ are lost when the computer turns off.
a)    output
b)    input
c)    storage
d)    volatile memory



9).The process of computer receiving information from a server on the Internet is known as ___________.
a)    pushing
b)    transferring
c)    downloading
d)    pulling



10).When sending an e-mail, the ________line describes the contents of the message.
a)    subject
b)    cc
c)    contents
d)    to



Answers:                                 
1). b)   2). c)   3). d)   4). b)   5). d)   6). d)   7). a)   8). d)   9). c)   10). a)


People also visited: