Computer GK Quiz Questions for FCI / SSC CHSL Exam Set-4

Computer Quiz Questions for FCI / SSC CHSL Exam
Computer Quiz Questions for FCI / SSC CHSL Exam Set-4:              
The List of Important Expected Computer Questions for FCI and SSC CHSL Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

1).Error in a computer program is also called as_______.
a)    bugs
b)    blunders
c)    mistake
d)    item overlooked

2).A compiler is used to translate a program written in ___________?
a)    Assembly language
b)    A high-level language
c)    Machine language
d)    A low-level language

3).A program designed to destroy data on your computer which can travel to “infect” other computers is called a ________.
a)    hurricane
b)    torpedo
c)    disease
d)    virus

4).The commonly available computers/laptops have a keyboard popularly known as ____________.
a)    QWERTY
b)    ALTER
c)    UCLIF
d)    QOLTY

5).At which of the storage placement strategies a program is placed in the largest available hole in the main memory?
a)    Best fit
b)    First fit
c)    buddy
d)    worst fit

6).The “shut down” feature is available at ____.
a)    “START” menu
b)    START >> Find
c)    START >> Run
d)    Recycle bin

7).What do you press to enter the current date in a cell?
a)    CTRL +; (semicolon)
b)    CTRL + F11
c)    CTRL + F10
d)    CTRL + SHIFT +: (colon)

8).Which describes a relational database?
a)    It retrieves data related to its queries.
b)    It consists of separate tables of related data.
c)    It provides a relationship between integers.
d)    It provides a relationship between floats

9).What is the use of Ctrl + F shortcut key in Word?
a)    To save the file
b)    To open the Formula dialog box
c)    To view document in full view
d)    To open the Find and Replace dialog box


10).Every cell in a Microsoft Office Excel document is referred to by its cell address, which is the________.
a)    Cell’s row label
b)    Cell’s column label and worksheets tab name
c)    Cell’s column label
d)    Cell’s row and column labels


Answers:                                 
1). a)   2). b)   3). d)   4). a)   5). d)   6). a)   7). a)   8). b)   9). d)   10). d)

People also visited: