Practice Reasoning Questions with Explanations for SSC/FCI Exam

Practice Reasoning Questions with answer
Practice Reasoning Questions with Explanations for SSC/FCI Exam Set-4:
The List of General Intelligence and Reasoning Questions with Explanations for SSC CHSL/FCI exam were given below, Candidate those who are applied for this exam can use this questions for preparation.

1).Insert the missing number 8, 12, 10, 16, 12, ___.
a)    22
b)    67
c)    20
d)    196




2).Supply the missing number. If 22+1=21, 43+4=39, then 56+5=?     
a)    54
b)    51
c)    250   
d)    27




3).Supply the missing number. If 53-34=5334, 65-46=6456, then 75-24=?
a)    7524   
b)    7254
c)    1824
d)    7432


Direction (4-7): Insert the missing number
4). 8, 48, 12, ….., 18, 2 108
a)    72   
b)    52
c)    78
d)    64




5) . 7   8    9
      5   6    2
    15   17   ?
a)    18  
b)    14
c)    7
d)    34




6). 175 (576) 463
     192 (    ) 357
a)    4
b)    549
c)    330
d)    540




7).        529    (3045)    80,
17    (    )    45
a)    2105  
b)    510
c)    3120
d)    310




8).The average age of husband and wife who were married five years ago was 23 years then. The average age of the family including the husband, the wife and the child which was born during the interval is 20 years now. How old is the child now?   
a)    3
b)    5
c)    7
d)    4




9).One third of A‛s marks in Arithmetic equals to half of his marks in English. If he gets 150 marks in the two subjects together, how many marks has he got in English?
a)    60
b)    70
c)    50
d)    80




10).Insert the missing number
20   (150)   15
10    (   )    7
a)    125
b)    96
c)    85
d)    90




Answers:
1). c)   2). b)   3). b)   4). a)   5). b)   6). c)   7). d)   8). d)   9). a)   10). d) 


For more Practice Reasoning Questions: Click Here