Practice Reasoning Questions with Explanations for SSC/FCI Exam

Practice Reasoning Questions with answer
Practice Reasoning Questions with Explanations for SSC/FCI Exam Set-3:
The List of General Intelligence and Reasoning Questions with Explanations for SSC CHSL/FCI exam were given below, Candidate those who are applied for this exam can use this questions for preparation.

Directions (1-5): In the questions, Complete the series with suitable numbers.

1).90, 63, 70, 43, 55, 28, ___, ___.
a)    35, 23
b)    25,13
c)    45, 18
d)    40, 18




2). 5, 7, 13, 23, 29, 55, ___, ___.
a)    69, 119
b)    63, 121
c)    33, 58   
d)    33,90  




3). 857, 969, 745, 1193, _____.
a)    2089   
b)    1084
c)    2114
d)    1224




4). 1, 3, 2, ____, 3, 7
a)    9   
b)    7
c)    3
d)    5




5). 4, 7, 10, 13, 16, 19, 22, _____.
a)    12  
b)    14
c)    25
d)    24




Directions (6-10): Find the missing number in the series from among the four alternatives given below it.

6). 7  12  15  16  ?  12  7
a)    12
b)    14
c)    15
d)    16




7). 6  8  9  12  14  18  ?
a)    19   
b)    21
c)    23
d)    25




8). 11  10  ?  100  1001  1000  10001
a)    101
b)    110
c)    111
d)    1011





9). 5  9  15  23  33  45  ?
a)    55
b)    57
c)    59   
d)    61




10). 0  3  8  15  24  35  ?
a)    48
b)    47
c)    46
d)    44




Answers:                         
1). c) 2). a) 3). d) 4). d) 5). c) 6). c) 7). b) 8). a) 9). c) 10). a)

For more Practice Reasoning Questions: Click Here