Practice English Questions and Answer (Antonyms) for SSC/FCI Exam Set-9

Practice English Questions and Answer for SSC/FCI Exam
Practice English Questions and Answer for SSC/FCI Exam Set-9:
The list of practice English Idioms/Phrases questions and answer for FCI, SSC CHSL and SSC CGL Mains Exams were given here, Candidates those who are all preparing for the examination can use this practice questions.

Directions (1-10): In the following questions, choose the word opposite in meaning to the given word as your answer.
1).Pragmatic
a)    Theoretical
b)    Impractical
c)    Unwise
d)    Silly



2).Advocate
a)    Appeal
b)    Condemn
c)    Arrest    
d)    Despise   



3).Flexible
a)    Static    
b)    Difficult
c)    Unbreakable
d)    Inflexible



4).Devoid
a)    Scarcity    
b)    Clean
c)    Excess
d)    Fall



5).Enterprising
a)    Dull   
b)    Gloom
c)    Timid
d)    Scared



6).Concrete
a)    Vague
b)    Implicit
c)    Abstract
d)    Unlike



7).Virtue
a)    Misdeed   
b)    Blemish
c)    Draw-back
d)    Vice



8).Absurd
a)    Clear
b)    Reasonable
c)    Brilliant
d)    Energetic



9).Combative
a)    Kind
b)    Gentle
c)    Friendly    
d)    Hospitable



10).Mimic
a)    Real
b)    Similar
c)    Exact
d)    Replica



Answers:                         
1). b) 2). d) 3). d) 4). c) 5). c) 6). c) 7). d) 8). b) 9). c) 10). a)

People Also Visited: