Practice English Questions and Answer (Synonyms) for SSC CHSL/CGL Mains/FCI Exam Set-8

Practice English Questions and Answer for SSC CHSL/CGL Mains/FCI Exam
Practice English Questions and Answer for SSC CHSL/CGL Mains/FCI Exam Set-8:
The list of practice English Idioms/Phrases questions and answer for FCI, SSC CHSL and SSC CGL Mains Exams were given here, Candidates those who are all preparing for the examination can use this practice questions.

Directions: Each of the word is followed by a list of four words or phrases. Choose the word or phrase that is most nearly the same in the Meaning to the word.

1).Barrier
a)    Impediment
b)    Hurdle
c)    Difficulty
d)    Obstacle



2).Sewage
a)    Waste-matter 
b)    Useless-things
c)    Dirt    
d)    Mud   



3).Forever
a)    Endlessly    
b)    Always
c)    Continuously
d)    Eternal



4).Collapse
a)    Faint    
b)    Swoon
c)    Perish
d)    Cease



5).Stack
a)    Heap   
b)    Removal
c)    Pile
d)    Arrange



6).Diversity
a)    Variety
b)    Division
c)    Omission
d)    Variegation



7).Superb
a)    Rich   
b)    Magnificent
c)    Noble
d)    Grand



8).Presuppose
a)    Forecast
b)    Foretell
c)    Presume
d)    Assume



9).Trap
a)    Capture
b)    Apprehend
c)    Arrest   
d)    Catch



10).Consult
a)    Confer
b)    Negotiate
c)    Parley
d)    Refer



Answers:                         
1). d) 2). a) 3). b) 4). c) 5). c) 6). a) 7). b) 8). c) 9). a) 10). d)

People Also Visited: