Practice English Questions and Answer (Synonyms) for SSC CHSL/FCI Exam Set-6

Practice English Questions and Answer for SSC CHSL/FCI Exam
Practice English Questions and Answer for SSC CHSL/FCI Exam Set-6:
The list of practice English Synonyms questions and answer for FCI and SSC CHSL Exams were given here, Candidates those who are all preparing for the examination can use this practice questions.

Directions (1-10): Find the Synonyms of the given word from the alternatives given under it.
1).ABERRATION
a)    Deviation
b)    Deviate
c)    Drive
d)    Direction



2).ABJECT
a)    Miser
b)    Miserable
c)    Loyal    
d)    Disloyal  



3).ADVERT
a)    Tell    
b)    Say
c)    Talk about
d)    Ask about



4).INDIGENT
a)    Rich    
b)    Poor
c)    Poverty
d)    Royal



5).INTEMPERATE
a)    Anger   
b)    Sympathy
c)    Pathetic
d)    Talking in self control



6).BOOM
a)    Boost
b)    Pull
c)    Push
d)    Open



7).ALLIGIANCE
a)    Loyalty   
b)    Sincere
c)    Obedience
d)    Faithful



8).ALTERNATE
a)    Other
b)    Another
c)    Preference
d)    Substitution



9).BEAR
a)    Animal
b)    Control
c)    Decontrol    
d)    Tolerate



10).BECKON
a)    Call
b)    Money
c)    Bell
d)    Request



Answers:                         
1). a) 2). b) 3). c) 4). b) 5). d) 6). c) 7). a) 8). c) 9). d) 10). a)

People Also Visited: