Practice English Questions and Answer for SSC CHSL/FCI Exam Set-5

Practice English Questions and Answer for SSC/FCI Exam
Practice English Questions and Answer for SSC CHSL/FCI Exam Set-5:
The list of practice English questions and answer for FCI and SSC Exams were given here, Candidates those who are all preparing for the examination can use this practice questions.

Directions (1-10): In the following questions a sentence has been given in Active/Passive Voice. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active Voice.

1).It is time to take tea.
a)    It was time that tea was taken
b)    It is time for tea to be taken.
c)    It is time that tea should be taken.
d)    It is time that tea had been taken.



2).The members should adhere to all the decisions.
a)    All the decisions should adhere to the members.
b)    All the decisions adhered to the members.
c)    All the decisions should be adhere to by the members.
d)    All should adhere to the decisions of the members.



3).His subordinates accused him of various offences.
a)    They accused him of various offences.
b)    It was accused by his subordinates that he had done various offences.
c)    His subordinates accused that he had done various offences.
d)    He was accused of various offences by his subordinates.



4).Has someone made all the necessary arrangements?
a)    Has all the necessary arrangements been made by someone?
b)    Have the necessary arrangements been all made by someone?
c)    Have all the necessary arrangements been made by someone?
d)    All the necessary arrangements have been made by one?



5).We will know the outcome of these experiments after six months.
a)    The outcome of these experiments will be known after six months
b)    The outcome will be  known of these experiments  after six months
c)    After six months, we will  know  the outcome of these experiments
d)     These experiments will have a known outcome  after six months



6).Don’t speak until someone speaks to you.
a)    Don’t speak until you are spoken to
b)    Don’t speak until  someone is  spoken to
c)    Don’t speak until you  have been  spoken to
d)    Don’t speak until someone has been  spoken to



7).Did the noise frighten you?
a)    Did you frighten the noise?
b)    Was the noise frightened by you?
c)    Were you frightened by the noise?
d)    Were you frighten by the noise?



8).We are reaching the end of this exercise.
a)    The exercise is ended by us.
b)    The end of this exercise is being reached by us.
c)    This is our end to the exercise.
d)    The exercise has reached its end by us



9).I expect you to complete this work before sunset.
a)    I expect you to be completed this work before sunset.
b)    I am expected you to complete this work before sunset.
c)    You are expected to complete this work before sunset.
d)    You are expected to be completed this work before sunset.



10).The storm did much damage.
a)    Much damage was done by the storm.
b)    The storm damaged much.
c)    Much damage did the storm.
d)    The storm was damaged




Answers:                         
1). b) 2). c) 3). b) 4). c) 5). a) 6). a) 7). c) 8). b) 9). c) 10). a)

People Also Visited: