Practice English Questions and Answer (Idioms ans Phrases) for SSC CHSL/FCI Exam Set-7

Practice English Questions and Answer for SSC CHSL/FCI Exam
Practice English Questions and Answer for SSC CHSL/FCI Exam Set-7:
The list of practice English Idioms/Phrases questions and answer for FCI and SSC CHSL Exams were given here, Candidates those who are all preparing for the examination can use this practice questions.

Direction (1-10): Select the correct meaning of the idioms / Phrases from given alternates  
1).Beef up
a)    Weeken
b)    To strengthen
c)    To care
d)    Aimlessly



2).Below hot and cold
a)    Permanent
b)    Temporary
c)    To be constantly changing    
d)    To develop



3).Catch one’s breath
a)    Shock or amazement    
b)    Stop breathing
c)    Happy mood
d)    Fearful thoughts



4).Look one’s goose
a)    Experience    
b)    Include
c)    To put an end to one’s hopes
d)    Cause destruction to



5).Do away with
a)    Destroy   
b)    Explode
c)    Remove
d)    Eradicate



6).Dispense with
a)    Differentiate
b)    To do with out
c)    Able to differentiate
d)    To split up



7).Draw the line at
a)    Deadline   
b)    Maximum limit
c)    To fix the limit beyond which one will not go
d)    Came to end



8).Feather one’s nest
a)    To become rich
b)    To earn money in a honest way
c)    To Make oneself rich in a dishonest way
d)    Equally rich



9).Flingup one’s hands in horror  
a)    To give up forcibly
b)    To express the sense of horror   
c)    To realize the shock
d)    To fill or add



10).Spice up
a)    To spend money in a legal way  
b)    To enliven
c)    To speak loudly
d)    Give evidence for



Answers:                         
1). b) 2). c) 3). a) 4). c) 5). a) 6). b) 7). c) 8). c) 9). b) 10). b)

People Also Visited: