Practice English Questions and Answer (Synonyms) for SSC CGL Mains Set-4

Practice English Questions and Answer for SSC CGL Mains
Practice English Questions and Answer for SSC CGL Mains Set-4:
The list of practice English questions and answer for SSC CGL Mains Exam is given here, Candidates those who are all preparing for the examination can use this practice questions.

Directions (1-10): In the questions, choose the Closest meaning for the below questions

1).To Perspire
a)    Sweat
b)    Flow
c)    Flood
d)    Leak



2).Profound
a)    Deep
b)    Permanent
c)    Puppet   
d)    Puree  



3).Dry up: Fade
a)    Wither    
b)    Waver
c)    Destroy
d)    Demolish



4).To run away from danger
a)    Flee    
b)    Fly
c)    Surrender
d)    Succumo



5).To desire greatly or to have a strong loving, or sad desire
a)    Yarn
b)    Lure
c)    Tempt
d)    Grasp



6).Having little colour
a)    Vale
b)    Pale
c)    Sale
d)    Fine



7).To go back
a)    Recall  
b)    Resign
c)    Recede
d)    Regret



8).without hope
a)    Disgrace
b)    Disgust
c)    Design
d)    Despair



9).To stick to
a)    Adhere
b)    Adapt
c)    Adopt    
d)    Adorn



10).In earnest
a)    Various
b)    Serious
c)    Generous
d)    Meticulous



Answers:                         
1). a) 2). a) 3). a) 4). a) 5). a) 6). b) 7). c) 8). d) 9). a) 10). b)

People Also Visited: