Practice English Questions and Answer (Antonyms) for SSC CGL Mains Set-3

Practice English Questions and Answer for SSC CGL Mains
Practice English Questions and Answer for SSC CGL Mains Set-3:
The list of practice English questions and answer for SSC CGL Mains Exam is given here, Candidates those who are all preparing for the examination can use this practice questions.

Directions (1-10): In the questions, choose the appropriate antonyms
1).Virtue
a)    Vice
b)    Evil
c)    Cruelty
d)    Corruption



2).Behind
a)    Before
b)    Advance
c)    Front    
d)    Order   



3).Pride
a)    Humility    
b)    Humbleness
c)    Modesty
d)    Short-coming



4).Anxious
a)    Quiet    
b)    Easy
c)    Calm
d)    Disinterested



5).Essential
a)    Unimportant   
b)    Imperfect
c)    Dispensable
d)    unnecessary



6).Inside
a)    Outside
b)    External
c)    Exterior
d)    Outer



7).Fade
a)    Appear   
b)    Brighten
c)    Clear
d)    Light



8).Clutch
a)    Abandon
b)    Loose
c)    Release
d)    Disengage



9).Adrift
a)    Anchored
b)    Fixed
c)    Controlled   
d)    Aimless



10).Wary
a)    Unguarded
b)    Imprudent
c)    Immodest
d)    Shameless



Answers:                         
1). a) 2). a) 3). a) 4). c) 5). a) 6). a) 7). a) 8). d) 9). c) 10). a)

People Also Visited: