Practice Aptitude Questions with Solution for SSC/FCI Exam Set-9

Practice Aptitude Questions with Solution for SSC/FCI Exam
Practice Aptitude Questions with Solution for SSC/FCI Exam Set-9:
The list of practice Aptitude Questions with Solutions for SSC / FCI Exams were given here, candidates those who are preparing for the examination can use this practice questions.

1).The factors of x2 -64 are 
a)    8
b)    6
c)    4
d)    2




2).One of the factors of x2 +2x-35 is
a)    (x-7)
b)    (x-5)
c)    (x+5)
d)    None





3).If 5-x is a one factor of -3x2 +13x10,the other factor is
a)    5+x
b)    2x+3
c)    3x+2
d)    -5+x





4).If (x2-10x+21)/(x2-7x+12) = x-7 / ?
a)    x-4
b)    x-3
c)    x+3
d)    x+4





5).The factors of x2+x-56
a)    (x+8),(x-7)
b)    (x-8),(x-7)
c)    (x+7),(x+8)
d)    (x-8),(x+8)





6).For what value of a 6x2+ax+12 will have one factor 3x+4.
a)    9
b)    17
c)    8
d)    1





7).If(x-4) is a common factor to both Nr and Dr of (x2-16) / (x-4)(x+2) the other factor is
a)    x+4 / x-2
b)    x-4 / x-2
c)    x+4 / x+2
d)    x-2 / x+4





8).Simplify: (2x2+3xy+y2 )/ (2x2-3xy+y2)
a)    x+y / x-y
b)    2x+y / 2x-y
c)    (2x-y)(x-y) / (x+y)(2x-y)
d)    (2x+y)(x+y) / (x-y)(2x-y)




                 
9). For what value of a 2x2+x-3 becomes Zero.
a)    x=2
b)    x=3
c)    x=1
d)    x=1/4





10). If(x+2) is one factor of 4x2+13+10, the other factor is
a)    4x+5
b)    5x+4
c)    2x+5
d)    5x+2





Answers:                         
1). a) 2). b) 3). c) 4). a) 5). a) 6). b) 7). c) 8). d) 9). c) 10). a)

 People Also Visited: