Practice Aptitude Questions with Solution for SSC/FCI Exam Set-5

Practice Aptitude Questions with Solution for SSC/FCI Exam
Practice Aptitude Questions with Solution for SSC/FCI Exam Set-5:
The list of practice Aptitude Questions with Solutions for SSC / FCI Exams were given here, candidates those who are preparing for the examination can use this practice questions

1).A man rows a km down the stream in 15 minutes and up the stream in 20 minutes. The velocity of the stream is
a)    3 km/hour
b)    1.25km/hour
c)    1 km/hour
d)    0.75 km/hour





2). A, B, C, can complete a work in 10 days,15 days and 12 days respectively. A and B together commence a work and they leave it after 3 days. What is the time taken by C to complete the remaining work?
a)    4 days
b)    7 days
c)    8 days
d)    6 days





3).Three persons A, B, C, earn Rs.170 per day; A and B together earn Rs.120 per day; B and C together earn Rs.13 per day. How much does B earn per day?
a)    Rs.90
b)    Rs.70
c)    Rs.80
d)    Rs.60





4).A person sold his watch for Rs.119.The percentage of his profit was equal to the cost price. What was its cost price?
a)    Rs.70
b)    Rs.80
c)    Rs.75
d)    Rs.90



5).The value of √27+√75-√108+√48 is
a)    7√3
b)    8√3
c)    6√3
d)    -6√3





6).Find 3 consecutive numbers such that three times the middle one is greater than the sum of the other two by 22
a)    20,21,22
b)    23,24,25
c)    21,22,23
d)    22,23,24





7).A’s age is ¼ of B’s and B’s age is 1/3 of C’s. If their total age is 85 years, what is B’s age?
a)    30 years
b)    20 years
c)    25 years
d)    24 years





8).The least number, which leaves the remainder 45, when divided by 63 or 105 or 180 is
a)    1405
b)    1125
c)    1305
d)    1205



9).The area of a sector with angle 36 is 15.4 cm2. What is its perimeter. (Use, π= 22/7)
a)    17.6 cm
b)    18.2 cm
c)    18.4 cm
d)    14.8 cm





10).The length of the longest pole that can be placed in a room of dimensions 8 cm×6 cm×5 cm is
a)    6.5 m
b)    5 √5 m
c)    6 √5 m
d)    5.5 m





Answers:                         
1). c) 2). d) 3). c) 4). a) 5). c) 6). c) 7). b) 8). c) 9). c) 10). b)

 People Also Visited: