Practice Aptitude Questions with Solution for SSC CGL Mains Set-3

Practice Aptitude Questions with Solution for SSC CGL Mains
Practice Aptitude Questions with Solution for SSC CGL Mains Set-3:
The list of practice Aptitude Questions with Solutions for SSC CGL Mains Exam was given here, candidates those who are preparing for the examination can use this practice questions

1).If a and b are odd numbers, then which of the following is even
a)    a+b+ab
b)    a+b-1
c)    a+b+1
d)    a+b+2ab





2).216-1 is divisible by
a)    11
b)    13
c)    17
d)    19






3).The HCF and LCM of two numbers are 12 and 924 respectively. Then the number of such pairs is
a)    0
b)    1
c)    2
d)    4





4).What is the least number which, when divided by 5,6,7,8 gives the remainder 3 but is divisible by 9?
a)    1463
b)    1573
c)    1683
d)    1793





5).Three numbers are in the ratio 3:4:5. The sum of the larges and the smallest equals the sum of the second and 52.The smallest number is
a)    20
b)    27
c)    39
d)    52





6).If the radius of a circle is increased by 50% its area is increased by
a)    125%
b)    100%
c)    75%
d)    50%





7).A and B working separately can do a piece of work in 9 and 12 days respectively. If they work for a day alternately with A beginning, the work would completed in
a)    10 2/3 days
b)    10 ½ days
c)    10 ¼ days
d)    10 1/3 days





8).A and B together can do a work in 10 days. B and C together can do the same work in 6 days. A and C together can do the work in 12 days. Then, A, B and C together can do the work in
a)    28 days
b)    14 days
c)    5 5/7 days
d)    8 2/7 days





9).A does half as much work as B in three fourth of the time. If together they take 18 days to complete a work, how much time shall B take to do it alone?
a)    30 days
b)    35 days
c)    40 days
d)    45 days





10).If a wire is bent into the shape of a square, then the area of the square so formed is 81 cm2.When the wire is rebent into a semicircular shape then the area,(in cm2) of the semicircle with be (Take π=22/7)
a)    22
b)    44
c)    77
d)    154





Answers:                         
1). d) 2). c) 3). c) 4). c) 5). c) 6). c) 7). c) 8). c) 9). a) 10). c)

 People Also Visited: