Practice Aptitude Questions with Solution for SSC CGL Mains Set-2

Practice Aptitude Questions with Solution for SSC CGL Mains
Practice Aptitude Questions with Solution for SSC CGL Mains Set-2:
The list of practice Aptitude Questions with Solutions for SSC CGL Mains Exam was given here, candidates those who are preparing for the examination can use this practice questions.

1).A hemisphere and a cone have equal bases. If their heights are also equal, the ratio of their curved surfaces will be
a)    1:√2
b)    √2:1
c)    1:2
d)    2:1





2).If x=[1 - (√5+1)/(√5-1)] then the value of 5x2 - 5x - 1 is
a)    0
b)    3
c)    4
d)    5





3).When 233 is divided by 10, the remainder will be
a)    2
b)    3
c)    4
d)    8





4).The value of 

a)    40/11
b)    43/11
c)    46/11
d)    41/11





5).Find the unit digit in the product (4387)245 × (621)72
a)    1
b)    2
c)    5
d)    7





6).If √2=1.4142, find the value of 2√2 + √2+ 1/(2+√2) + 1/(√2-2)
a)    1.4144
b)    2.8284
c)    28.285
d)    2.4142





7).If x*y = x2 + y2 - xy then 11*13 is
a)    117
b)    147
c)    290
d)    433





8).The value of [(3.2)3-0.008] / [(3.2)2+0.64+0.04] is
a)    0
b)    2.994
c)    3.208
d)    3





9).If,a1/3 = 11 then the value of a2 - 331a is
a)    1331331
b)    1331000
c)    1334331
d)    1330030





10).If √(1 + x/961) = 32/31, then the value of x is
a)    63
b)    61
c)    65
d)    64





Answers:                         
1). b) 2). c) 3). a) 4). b) 5). d) 6). b) 7). b) 8). d) 9). b) 10). a)


People Also Visited: