List of General Intelligence & Reasoning Questions for SSC- CGL Exams Set-13

List of General Intelligence & Reasoning Questions for SSC- CGL Exams
List of General Intelligence & Reasoning Questions for SSC- CGL Exams Set-13:
The List of General Intelligence and Reasoning Questions for SSC- CGL exams were given below, Candidate those who are applied for this exam can use this questions for preparation.


Direction (1): From the given alternatives, select the word which cannot be formed using the letters of the given word.
1).CONTENTION
a)    TONIC
b)    NOTE
c)    NATION
d)    NOTION



2).In a certain code language, GRAPE is written as 27354 and FOUR is written as 1687. How is GROUP written as in that code?
a)    27384
b)    27684
c)    27685   
d)    27658  



3).WAYIN is written as TXVFK. How LBUK can be written in that code?
a)    ITRH   
b)    KATJ
c)    JZSI
d)    NDWM



4).Ina certain code language, if the word PARTNER is coded as OZQSMDQ, then what is the code for the word SEGMENT?
a)    TFHNFOU    
b)    RDFLDMS
c)    RDELDMS
d)    RDFEDNS



5).If DOCTOR is written as FQEVQT, how PATIENT can be written in that code?
a)    RVKGPV  
b)    RCKPGVV
c)    RGVKGPV
d)    RVCKGVP



Directions (6 & 7): In the following questions, find the missing Number.
6).
21
24
36
11
14
12
3
?
4
77
112
108

a)    2
b)    4
c)    3
d)    5



7).
12
16
18
16
16
20
5
7
?
197
263
356

a)    9  
b)    -4
c)    4
d)    -8



8).if + means ÷, – means ×, × means +, ÷ means -, then 90+18-6×30÷4=?
a)    64
b)    65
c)    56
d)    48



9).If 73 + 46 = 42 and 95 + 87 = 57, then 62 + 80 = ?
a)    32
b)    48
c)    64   
d)    36



10).Based on the given data, estimate the number of ‘Television buyer’ for the year 1990.
1982
1984
1986
1988
1990
447
458
489
540
?

a)    611
b)    591
c)    571
d)    601



Answers:                                 
1). c)   2). c)   3). a)   4). b)   5). c)   6). c)   7). b)   8). c)   9). d)   10). a)



People Also Visited:

Click Here to Follow Us on Facebook