Important GK Questions from Science (Physics) for SSC CGL Exam Set-17

Important GK Questions from Science (Physics) for SSC CGL Exam
Important GK Questions from Science (Physics) for SSC CGL Exam Set-17:
The List of Important GK questions from general science were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.


1).The Phenomenon which cannot be explained by wave theory is _________.
a)    Reflection
b)    Refraction
c)    Photo Electric emission
d)    Polarisation



2).The size of the atomic nucleus is ___________.
a)    10-14 m
b)    10-16 m
c)    10-24 m   
d)    10-6 m



3).When an object reflects all colours simultaneously it appears ________.
a)    White    
b)    Blue
c)    red
d)    green



4).Ice is slippery. When a man walks on it, for_______.
a)    Its surface is smooth    
b)    There is no friction
c)    Increase of pressure causes ice to melt
d)    It is very chill



5).Electrons can be accelerated to very high energies by means of _________.
a)    Thyratrons   
b)    Magnetrons
c)    betatrons
d)    Cyclotrans



6).If the number of rotation of earth increases, then the weight of the objects on its surface ___________.
a)    Will increase
b)    Will decrease
c)    No change
d)    Nothing can be said on this basis



7).If a pendulum is immersed in a vessel filled with liquid, then _________.
a)    Pendulum will continue to oscillate for a long time.
b)    Pendulum will soon stop oscillation g.
c)    Pendulum continues to oscillate as before
d)    None of these



8).The velocity of sound in air is unaffected by __________.
a)    Temperature
b)    Atmospheric pressure
c)    Humidity
d)    Direction of air



9).Sound waves transfer a quantity ‘X’ from one place to another. The quantity ‘X’ is ________.
a)    Mass
b)    Velocity
c)    Wave length    
d)    Energy



10).Which is not an insulator?
a)    Lead
b)    Ebonite
c)    Charcoal
d)    Lac



Answers:                         
1). c) 2). a) 3). a) 4). c) 5). c) 6). b) 7). b) 8). b) 9). d) 10). c)

People Also Visited: