Important GK Questions from Science (Biology) for SSC/FCI Exam Set-16

Important GK Questions from Science (Biology) for SSC/FCI Exam
Important GK Questions from Science (Biology) for SSC/FCI Exam Set-16:
The List of Important General Awareness questions from general science biology were given here, Candidates those who are preparing for the SSC/FCI Exam and all other competitive exams can use this material.

1).MMR refers to ___________.
a)    Mumps, Measles; Rubella
b)    Rubella, Measles, Mumps
c)    Meningitis, Malaria, Rabies
d)    Malaria, Marasmus, Rubella



2).Acquired Immuno Deficiency Syndrome (AIDS) is a dreadful Disease transmitted through ___________.
a)    Playing along with others
b)    Sharing food
c)    Sexual Contact    
d)    Fomites   



3).Unipolar neurons are found in _________.
a)    Brian    
b)    Spinal
c)    Embryonic nervosa tissue
d)    Adult nervous tissue



4).The sensory organs contain _________.
a)    Unipolar neuron   
b)    Bipolar neuron
c)    Multipolar neuron
d)    Medullated neuron



5).The part of brain which controls emotional reactions in our body __________.
a)    Cerebellum   
b)    Cerebrum
c)    Thalamus
d)    Hypothalamus



6).One of the following is the part of the brain stem. Pick out
a)    Forebrain and mid brain
b)    Mid brain and hind brain
c)    Forebrain and hind brain
d)    Forebrain and spinal cord



7).Spinal nerves are __________.
a)    Sensory nerves   
b)    Motor nerves
c)    Mixed nerves
d)    Innervating the brain



8).An endocrine gland found in neck is _________.
a)    Adrenal gland
b)    Pituitary gland
c)    Thyroid gland
d)    Pancreas



9).An endocrine gland which is both exocrine and endocrine is ________.
a)    Pancreas
b)    Adrenal
c)    Pituitary    
d)    Thyroid



10).Normal blood glucose level in 100 ml of blood is __________.
a)    80-120 mg
b)    80-130 mg
c)    80 -140 mg
d)    90 -130 mg  



Answers:                         
1). a) 2). c) 3). c) 4). b) 5). d) 6). b) 7). c) 8). c) 9). a) 10). a)

People Also Visited: