Important GK Questions from Science (Biology) for SSC CGL Exam Set-15

Important GK Questions from Science (Biology) for SSC CGL Exam
Important GK Questions from Science (Biology) for SSC CGL Exam Set-15:
The List of Important GK questions from general science biology were given here, Candidates those who are preparing for the SSC CGL Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.

1).Pick out the fungal disease.
a)    Amoebiasis
b)    Ring worm
c)    Malaria
d)    Influenza



2).An example for a direct transmission of disease is ________.
a)    Measles
b)    Pellagra
c)    Malaria   
d)    Obesity   



3).One of the following is not a means of direct transmission of disease.
a)    Sneezing    
b)    Coughing
c)    Fomites
d)    Talking



4).Animals such as tick, mites, birds, insects and mammals transmit diseases like ______.
a)    Cholera, typhoid, tuberculosis   
b)    Cholera, malaria, cholera
c)    Rabies, ring worm, cholera
d)    Common cold, malaria, cholera



5).Foreign protein entering the body are called _________.
a)    Antibody   
b)    Anti allergic
c)    Alleles
d)    antigens



6).________ are produced to detoxify the antigens
a)    Enzymes
b)    Harmones
c)    Antibodies
d)    RBC



7).Antibodies are ____________.
a)    Proteinaceous substance   
b)    Non proteinaceous substance
c)    Hormones
d)    Enzymes



8).The resistance developed by an individual during lifetime on exposure to the infectins is called _________.
a)    Acquired immunity
b)    Passive acquired immunity
c)    Natural immunity
d)    Artificial passive acquired immunity



9).An infant should be breast fed for a minimum period of _________.
a)    Six months
b)    Dual antigen
c)    Two months   
d)    Twelve months



10).DPT is a ____________.
a)    Triple antigen
b)    Dual antigen
c)    Antigen
d)    Mono antigen



Answers:                         
1). b) 2). a) 3). c) 4). b) 5). d) 6). c) 7). a) 8). a) 9). a) 10). a)

People Also Visited: