Important GK Questions from Indian History for SSC CGL Exam Set-17

Important GK Questions from Indian History for SSC CGL Exam
Important GK Questions from Indian History for SSC CGL Exam Set-17:
The List of Important GK questions from Indian History were given here, Candidates those who are preparing for the SSC CGL Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.

1).First President of India was _______.
a)    Dr. Rajendra Prasad
b)    Gandhiji
c)    Dr. Radharishnan
d)    Sathyamoorthy



2).In 1920 ________ became the leader of the Congress.
a)    Nehru
b)    Gandhi
c)    Gokhala   
d)    Patel  



3).Non-co-operation movement was started in ________.
a)    1918   
b)    1919
c)    1920
d)    1922



4).Swarajya Party was started in __________.
a)    1920   
b)    1921
c)    1923
d)    1925



5).The Lion of the Punjab was the title given to __________.
a)    B.G Tilak  
b)    Lala Lajpat Rai
c)    Madan Mohan Malaviya
d)    Dr. Sathyapal



6).Lahore Congress was presided over by ________.
a)    Motilal Nehru
b)    Jawaharlal Nehru
c)    Dadavhai Naoroji
d)    Gokhale



7).The lady who participated in the Salt Sathyagraha was ___________.
a)    Sarojini Naidu   
b)    Muthulashmi
c)    Jhansi Rani
d)    Jayalashmi



8).In Tamil Nadu, Salt Sathyagraha was organized by _________.
a)    Chidambaram Pillai
b)    Rajaji
c)    Kattabomman
d)    Kumaran



9).In Tamil Nadu, the Salt Sathyagrha was organized from _______ to Vedaranyam.
a)    Trichy
b)    Coimbatore
c)    Madurai   
d)    Chidambaram



10). After Bindusara’s death Asoka captured the throne with the help of ministers headed by _________.
a)    Vishnugupta
b)    Prabhakargupta
c)    Tivara
d)    Radhagupta



Answers:                         
1). a) 2). b) 3). c) 4). c) 5). b) 6). b) 7). a) 8). b) 9). a) 10). d)


People Also Visited: