Important General Awareness Questions for SSC CGL Exam 2015 Set-16

Important General Awareness Questions for SSC CGL Exam 2015
Important General Awareness Questions for SSC CGL Exam 2015 Set-16:
The List of Important General Awareness Questions for SSC CGL Exam is given, below. These questions cover the topics like, Indian History and Culture, Economy, Geography, Indian Polity. Candidates those who are preparing for the examination can use this.

1).Environment is __________.
a)    Private goods
b)    Toll goods
c)    Common pool goods
d)    None of these



2).The first world Tamil conference was held in _________.
a)    Malaysia
b)    Chennai
c)    Srilanka
d)    London   



3).When is world Environment Day celebrated?
a)    March 8
b)    June
c)    October 30
d)    None of These



4).Where is Nehru stadium situated?
a)    Mumbai    
b)    Kolkata
c)    Kanpur
d)    Delhi



5).When did India conduct its second nuclear explosion at Pokhran?
a)    1996  
b)    1967
c)    1998
d)    1984



6.)East Timur attained independence from ________.
a)    Thailand
b)    Indonesia
c)    Russia
d)    Vietnam



7).UN flag is designed with the leaves of which of the following Tree?
a)    Olive
b)    Willo
c)    Apple
d)    Pine



8).Rajghat is the place of cremation of ___________.
a)    Jawaharlal Nehru  
b)    Indira Gandhi
c)    Rajiv Gandhi
d)    Mahatma Gandhi



9).The first Deputy Prime Minister of free India was __________.
a)    Sardar Vallabhai Patel
b)    Charan Singh
c)    Sardar Baldev Singh
d)    Babu Jaglivan Ram



10).Who is known as “Desert Fox”?
a)    Benito Mussolini
b)    Bhagat Singh
c)    Adolf Hitler   
d)    Erwin Rommel



Answers:                         
1). c) 2). a) 3). b) 4). d) 5). c) 6). b) 7). a) 8). d) 9). a) 10). d)

People Also Visited: