Important General Awareness Questions for SSC CGL Exam 2015 Set-17

Important General Awareness Questions for SSC CGL Exam 2015
Important General Awareness Questions for SSC CGL Exam 2015 Set-17:
The List of Important General Awareness Questions for SSC CGL Exam is given, below. These questions cover the topics like, Indian History and Culture, Economy, Geography, Indian Polity. Candidates those who are preparing for the examination can use this.


1).The new train ‘Silambu Express’ inaugurated in June, 2013 in Tamil Nadu runs between ____________.
a)    Mannuargudi and Coimbatore
b)    Karaikudi and Chennai Egmore
c)    Manamadurai and Chennai Egmore
d)    Mannargudi and Chennai Egmore

2).Who among the following got the Bharat Ratna Award before becoming President of India?
a)    Dr. Rajendra Prasad
b)    Dr. Zakir Hussain
c)    V.V Giri    
d)    R. Venkataraman  

3).In which year Family Planning Programme was started in India?
a)    1950 AD   
b)    1957 AD
c)    1952 AD
d)    1951 AD

4).The first Indian women to swim across the English Channel was ________.
a)    Chandra Muki Bose    
b)    Kiran Bedi
c)    Bachchendri Pal
d)    Arati Saha

5).Kuchipudi a form of dance in India, originated in the state of __________.
a)    Orissa   
b)    Gujarat
c)    Andhra Pradesh
d)    Karnataka

6).One of the following countries is NOT the member of SAARC.
a)    India
b)    Pakistan
c)    Japan
d)    Srilanka

7).As of 2014, which country is home to the largest number of World Heritage Sites?
a)    Italy    
b)    China
c)    Spain
d)    India

8).As of 2014, how many sites in India have been declared as World Heritage Sites by UNESCO?
a)    32
b)    28
c)    30
d)    26

9).The Rani-Ki-Vav (Queen’s Stepwell) which was added to the list of UNESCO world Heritage Sites in June,2014 is situated at _________.
a)    Bhubaneswar, Odisha
b)    Jaipur, Rajasthan
c)    Nagpur, Maharashtra
d)    Patan,  Gujarat

10).The capital of newly formed South Sudan country is _________.
a)    Malakal
b)    Boma
c)    Yambio   
d)    Juba

Answers:                         
1). c) 2). b) 3). c) 4). d) 5). c) 6). c) 7). a) 8). a) 9). d) 10). d)

People Also Visited: