Important GK Question From Economics and Commerce-SSC CHSL/FCI Exams Set-18

                                  GK Question From Economics and Commerce SSC Exam
Important GK Question from Economics and Commerce for SSC CHSL/FCI Exam Set-18:
List of Important GK questions from Economics and Commerce for SSC exam were given here. Candidates those who are all preparing for SSC,FCI Exam and all other competitive exams can use this materials.

1).The most important small scale industry in India is the ______ Industry.
a)    Textile
b)    Paper
c)    Handloom
d)    Jute


2).AGMARK is a _______.
a)    Co-operative bank
b)    Regulated agricultural market
c)    Union for farmers    
d)    Quality guarantee stamp  


3).The largest rice-producing state in india is ________.
a)    West Bengal    
b)    Kerala
c)    Bihar
d)    Uttar Pradesh


4).The average annual growth rate of agricultural and allied sector in the 11th Five year Plan has been achieved at __________.
a)    3.6%
b)    3.1%   
c)    5.7%
d)    4%


5).The objective(s) of the 12th Five Year Plan (2012-17) is/are ____________.
a)    To bring down poverty by 10% points   
b)    To generate 5 crore new jobs
c)    To achieve average GDP growth rate of 8%
d)    All of the above


6).The Indian Railways is a _________ enterprise.
a)    Departmental
b)    Non - departmental
c)    Joint sector
d)    State government


7).The ‘core sector’ does not include _________.
a)    Iron and steel  
b)    Petroleum
c)    Detergents
d)    Coking coal


8).The Khadi and Village Industries Commission (KVIC) was set-up during the _______ plan.
a)    First
b)    Second
c)    Third
d)    Fourth


9).SIDCO is related to the development of _________ industries.
a)    Small
b)    Steel
c)    Soap    
d)    Sugar


10).’CART’ was set up in 1982 to __________.
a)    Promote apple research and trade
b)    Improve bullock cart
c)    Provide advanced research and training to veterinary doctors
d)    Improve technology for rural industries


Answers:                         
1). c) 2). d) 3). a) 4). a) 5). d) 6). a) 7). c) 8). b) 9). a) 10). d)

People also Visited: