General Awareness Questions from last year SSC CGL Question Paper:

General Awareness Questions from last year SSC CGL
General Awareness Questions from last year SSC CGL Question Paper:


1).Price discrimination is a feature of ____________.
a)    Oligopoly
b)    Monopoly
c)    Monopsony
d)    Duopoly 


2).If the increase in demand is more than the increase in supply, the price will ______.
a)    Remain the same
b)    Increase
c)    Decrease    
d)    Fluctuate   



3).The first law officer of the Government of India is ________.
a)    The Law Minister    
b)    The Attorney-General of India
c)    The Chief Justice of the Supreme Court
d)    None of These



4).Consumers are likely to get a vartety of goods under ________.
a)    Oligopoly   
b)    Perfect competition
c)    Monopoly
d)    Imperfect competition



5).Under WTO, Protection of Plant Varieties and Farmers Rights Legislation was passed in August _____.
a)    2002   
b)    1999
c)    2000
d)    2001



6).The level of economic activity of an economy largely depends on __________.
a)    Aggregate Savings in the Economy
b)    Aggregate Demand in the Economy
c)    Aggregate Supply in the Economy
d)    Aggregate Investment in the Economy



7).In which portion of the Constitution, were the goals of the Indian Constitution incorporated?
a)    Fundamental Rights i.e. Part III  
b)    Preamble
c)    Directive Principles i.e. Part IV
d)    None of these



8).The Constitution of India was adopted on __________.
a)    26th January , 1950
b)    26th November, 1949
c)    15th  August, 1949
d)    9th December, 1946



9).Of the following Congress Leaders, who was not a ‘Moderate’ ?
a)    Bal Gangadhar Tilak
b)    Bipin Chandra Pal
c)    Lala Lajpat Rai   
d)    All of the above



10).Russian Revolution broke out in the year _________.
a)    1919
b)    1916
c)    1917
d)    1918



Answers:                         
1). b) 2). b) 3). b) 4). b) 5). d) 6). b) 7). b) 8). b) 9). d) 10). c)

Leave your comments below