English Vocabulary Questions and Answer for SSC CGL Exam 2015 set-22

English Vocabulary Questions and Answer for SSC CGL Exam
English Vocabulary Questions and Answer for SSC CGL Exam 2015 set-22:
The list of English vocabulary questions and answer for SSC CGL Exam is given here, Candidates those who are all preparing for the examination can use this practice questions.


Direction (1-10): In Questions, out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word.

1).Inevitable
a)    Threatening
b)    Imminent
c)    Impending
d)    Unavoidable



2).Steep
a)    Sharp
b)    Abrupt
c)    High   
d)    Precipitous  



3).Impress
a)    Press   
b)    Do
c)    Influence
d)    Mark



4).Location
a)    Point   
b)    Spot
c)    Position
d)    Place



5).Probe
a)    Investigation  
b)    Instrument
c)    Examination
d)    Research



6).Available
a)    Handy
b)    Obtainable
c)    Accessible
d)    Procurable



7).Bewilder
a)    Puzzle  
b)    Confound
c)    Pertrub
d)    Perplex



8).Intensity
a)    Fullness
b)    Seriousness
c)    Strength
d)    Ferocity



9).Coronary
a)    Blood vessel
b)    Heart-Surgery
c)    Heart   
d)    Lungs



10).Communicate
a)    inform
b)    Reveal
c)    Convey
d)    Impart



Answers:                         
1). d) 2). d) 3). c) 4). b) 5). a) 6). d) 7). d) 8). c) 9). b) 10). a)

People Also Visited: