English Vocabulary Questions and Answer for SSC CGL Exam 2015 set-19

English Vocabulary Questions and Answer for SSC CGL Exam 2015
English Vocabulary Questions and Answer for SSC CGL Exam 2015 set-19:
The list of English vocabulary questions and answer for SSC CGL Exam is given here, Candidates those who are all preparing for the examination can use this practice questions.

Direction (1-10): In the following questions, out of the four alternatives, choose the one which is most opposite in meaning of the word given in Bold.
1).EASE
a)    tackle
b)    improve
c)    want
d)    instigate



2).VENERATE
a)    alter
b)    abuse
c)    reverse   
d)    veer  



3).DOUR
a)    teeming    
b)    confined
c)    cheerful
d)    congested



4).DEFIANCE
a)    subordiation
b)    honour
c)    love
d)    favour



5).VAGUE
a)    intelligent  
b)    required
c)    distant
d)    clear



6).PRIMARILY
a)    directly
b)    divertedly
c)    secondarily
d)    unusually



7).EXTREMELY
a)    considerably  
b)    wrongly
c)    mildly
d)    timidly



8).COMPLEX
a)    backward
b)    native
c)    imbecile
d)    simple



9).INCONCEIVABLE
a)    superficial
b)    believable
c)    inaudiable   
d)    complete



10).FRAGILE
a)    devious
b)    lengthy
c)    profound
d)    durable



Answers:                                 
1). d)   2). b)   3). c)   4). a)   5). d)   6). c)   7). c)   8). d)   9). b)   10). d)

People Also Visited: