English –Synonyms Questions and Answer for SSC CGL Exam 2015 set-27

English –Synonyms Questions and Answer for SSC CGL Exam 2015
 English –Synonyms Questions and Answer for SSC CGL Exam 2015 set-27:
The list of English synonyms (Most nearby meaning word) questions and answer for SSC CGL Exam is given here, Candidates those who are all preparing for the examination can use this practice questions.


     Directions (1-10): In the following words, Choose the word is most nearly the same meaning to the given word.

1).Vigorously
a)    Energetically
b)    Actively
c)    Strongly
d)    Forcefully

2).Flail
a)    Make
b)    Wave
c)    Water   
d)    Jump  

3).Signify
a)    Convey    
b)    Mention
c)    Indicate
d)    Sign

4).Embarrassment
a)    Impediment   
b)    Perplexity
c)    Puzzle
d)    Uneasiness

5).Predict
a)    Presage  
b)    Warn
c)    Foretell
d)    Alert

6).Summon
a)    Call
b)    order
c)    Suppose
d)    Think

7). Imagine
a)    Conjecture  
b)    Suppose
c)    Form
d)    Believe

8).Especially
a)    Extra-ordinary
b)    Distinguished
c)    Particularly
d)    Emminently


9).Concede
a)    Yield
b)    Give
c)    Grant   
d)    Admit

10).Excessive
a)    Unusual
b)    Beyond
c)    Much
d)    Surplus

Answers:                         
1). a) 2). b) 3). c) 4). d) 5). c) 6). a) 7). b) 8). c) 9). d) 10). d)

People Also Visited: