English –Synonyms and Antonyms Questions and Answer for SSC CGL Exam 2015 set-25

English –Synonyms and Antonyms Questions and Answer for SSC CGL Exam 2015
English –Synonyms and Antonyms Questions and Answer for SSC CGL Exam 2015 set-25:
The list of English vocabulary Synonyms questions and answer for SSC CGL Exam is given here, Candidates those who are all preparing for the examination can use this practice questions.

Directions (1-5): In the following questions, out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word as your answer.

1).Barren
a)    Fertile
b)    Productive
c)    Sterile
d)    Fruitful

2).Obscene
a)    Indecent
b)    Unclear
c)    Unpleasant     
d)     Disgusting

3).Vigilance
a)    Caution    
b)    Oversight
c)    Carelessness
d)    Neglect

4).Foremost
a)    Only    
b)    First
c)    Most enthralling
d)    Most perplexing

5).Mourn
a)    Scream  
b)    Cry
c)    Lament
d)    Regret

Directions (6-10): In the following questions, choose the word opposite in the meaning to the given word as your answer.

6).Careful
a)    Negligent
b)    Aware
c)    Awake
d)    Alert

7).Deflate
a)    Defeat   
b)    Grow
c)    Inflate
d)    Reduce

8).Reveal
a)    Expose
b)    Hide
c)    Narrate
d)    describe


9).Virtue
a)    Jealousy
b)    Vice
c)    Imperfection
d)    Defect

10).Confident
a)    Diffident
b)    Different
c)    Difficult
d)    devout

Answers:                         
1). c) 2). a) 3). a) 4). b) 5). c) 6). a) 7). c) 8). b) 9). b) 10). a)

People Also Visited: