English Questions and Answer(Cloze Test) for SSC CGL Exam 2015 set-29:

English Questions and Answer for SSC CGL Exam 2015 set-29:
The list of English questions and answer for SSC CGL Exam is given here, Candidates those who are all preparing for the examination can use this practice questions.

 Directions (1-10): In the following questions you have the brief passage. In this passage there are blanks which has been numbered. below the passage given the suggested words, Choose the correct word for the blanks.

            The grasshopper laughed 1 the busy little ant. ”Why are your working so 2 gathering food?”. he asked.”Come 3 the sunshine and listen to the music I am playing. ”But the ant went on 4 her work.  ”I am 5 it in a store for the winter”. She answered. ”Sunny days won’t last for 6. “Winter is not here yet”, layghed the grasshopper. When the winter did come, the ant settled 7 in her snug house with plenty of food to last 8 the cold days. The grasshopper had nothing to eat and begged the ant for a grain of corn. ”No”, replied the ant, who, 9 a good worker, wasn’t a very nice person,” You played all the summer, now you 10 better dance”

1).
a)    of
b)    over
c)    on
d)    at



2).
a)    slow
b)    hard
c)    regular
d)    calm



3).
a)    under
b)    in
c)    into
d)    on



4).
a)    along
b)    till
c)    to
d)    with


5).
a)    laying
b)    trying
c)    taking
d)    making



6).
a)    upon
b)    over
c)    ever
d)    more



7).
a)    under
b)    with
c)    here
d)    down



8).
a)    upon
b)    through
c)    for
d)    by



9).
a)    known
b)    hardly
c)    even
d)    although



10).
a)    had
b)    may
c)    must
d)    have



Answers:                         
1). d) 2). b) 3). b) 4). d) 5). c) 6). c) 7). d) 8). c) 9). d) 10). a)


People Also Visited:


Click Here to Follow Us on Facebook

Leave your comments below