English Questions and Answer (Antonyms,Fill ups) for SSC CGL Exam 2015 set-28


English Questions and Answer for SSC CGL Exam 2015 set-28:
The list of English questions and answer for SSC CGL Exam is given here, Candidates those who are all preparing for the examination can use this practice questions.


Directions (1-3): In the following questions, choose the word opposite in meaning to the given word as your answer.

1).Transience
a)    eternity
b)    shallow
c)    slow
d)    rest
2).Descent
a)    elevation
b)    increase
c)    level
d)    ascent
3).Interim
a)    temporary
b)    interior
c)    permanent
d)    continuous

Directions (4-8): In the following questions, sentences are given with blanks to be filled with an appropriate word(s).Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four.

4).The plane was ____________ five hours late.
a)    evenly
b)    almost
c)    keeping
d)    allmost
5).His _______________ tastes and habits explain why he is always in debt.
a)    thrifty
b)    extravagant
c)    moderate
d)    judicious
6).We offer _____________ to all who ask.
a)    councillor
b)    council
c)    counsellor
d)    counsel
7).His and hers talents are ________________
a)    complementary
b)    complimentary
c)    complementing
d)    complicating
8).The two families have been engaged in a bitter _________________ for the past two decades.
a)    feud
b)    argument
c)    quarrel
d)    fight

Directions (9-11):In the following questions, four words are given in each question, out of which only one word is correctly spelt. Find the correctly spelt word.

9).
a)    misscellaneous
b)    misscelanious
c)    misscelleneous
d)    miscellaneous
10).
a)    Accommodation
b)    Accomodation
c)    Acommodation
d)    Accomodetion
11.
                  a) ingreedient
                   b) ingridient
                   c) ingredeint
                   d) ingredient
Answers:                         

1). a) 2). d) 3). c) 4). b) 5). b) 6). d) 7). a) 8). a) 9). d) 10). a) 11).d)

People Also Visited: