English Questions and Answer for SSC CGL Exam 2015 set-26

English Questions and Answer for SSC CGL Exam
English Questions and Answer for SSC CGL Exam 2015 set-26:
The list of English questions and answer for SSC CGL Exam is given here, Candidates those who are all preparing for the examination can use this practice questions.

Directions (1-5): In the following questions, sentences are given with blanks to be filled with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four as your answer.

1).The manager began to doubt the _______ of his assistant.
a)    Credits
b)    Credit
c)    Credentials
d)    Chances

2).You should _________ the opportunity when it comes.
a)    Cease
b)    Seize
c)    Sense    
d)    Size   

3).You must _______ ourselves to changing circumstance.
a)    Adopt    
b)    Adept
c)    Adapt
d)    Accept

4).You should start, ________ you are likely to miss the train.
a)    Indeed
b)    Otherwise
c)    In fact
d)    Consequently

5).The hawkers are selling their ______ in the streets.
a)    Wire   
b)    wares
c)    warn
d)    wear

Directions (6-8): In the following questions, out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word as your answer.

6).Tirade
a)    Denunciation
b)    Eulogy
c)    Discredit
d)    Speech

7).Vicissitudes
a)    Sorrows   
b)    Misfortunes
c)    Changes
d)    Surprises

8).Circumscribed
a)    Limited
b)    Entangled
c)    Destroyed
d)    Eroded

Directions (9-11): In the following questions, choose the word opposite in meaning to the given word as your answer.

9).Candid
a)    Ambiguous
b)    Secretive
c)    Uncertain    
d)    Misleading

10).Humanity
a)    Human
b)    Friendly
c)    Brutality
d)    Haughty

11). Acquit
a)    Judged
b)    Locked
c)    Convict
d)    Caught

Answers:                         
1). c) 2). b) 3). c) 4). b) 5). b) 6). a) 7). c) 8). a) 9). b) 10). c)   11). c)

People Also Visited: