English –Antonyms Questions and Answer for SSC CGL Exam 2015 set-23

English –Antonyms Questions and Answer for SSC CGL Exam
English –Antonyms Questions and Answer for SSC CGL Exam 2015 set-23:
The list of English vocabulary Antonyms questions and answer for SSC CGL Exam is given here, Candidates those who are all preparing for the examination can use this practice questions.

Directions: Select the word or phrase that is most nearly “Opposite” to the word in meaning (Choose the appropriate antonyms)

1).Frugality
a)    Carelessness
b)    Uneconomical
c)    Thoughtless
d)    Extravagance



2).Unostentatious
a)    Humble
b)    Poor
c)    Scant   
d)    Ostentatious  



3).Austerity
a)    Liberalism    
b)    Freedom
c)    Happy
d)    Indulgent



4).Deviate
a)    Separate   
b)    Conform
c)    Uniform
d)    Parallel



5).Man-made
a)    Mechanical  
b)    Artificial
c)    Nature
d)    divine



6).Precise
a)    Unclear
b)    Elaborate
c)    Vague
d)    Different



7).Incessant
a)    Ceaseless  
b)    Temporary
c)    Stop
d)    Discontinuous



8).Commonplace
a)    Unique
b)    Rare
c)    Ordinary
d)    Strange



9).Ebb
a)    Progress
b)    Flow
c)    Run   
d)    Tide



10).Peculiar
a)    Normal
b)    Common
c)    Simple
d)    Cheap



Answers:                         
1). d) 2). d) 3). d) 4). b) 5). c) 6). c) 7). d) 8). d) 9). b) 10). b)

People Also Visited: