Practice Aptitude Questions(with Solution) for SSC CGL Exam Set-6

Practice Aptitude Questions for SSC CGL Exam (with Solution)
Practice Aptitude Questions for SSC CGL Exam (with Solution) Set-6:
The list of practice Aptitude Questions for SSC CGL Exam was given here, candidates those who are preparing for the examination can use this practice questions.


1).The distance between 2 places R and S is 42 km, Anita starts from R with a uniform speed of 4 km/h towards S and at the same time Romita starts from S towards R also with some uniform speed. They meet each other after 6 hours. The Speed of Romita is _________.
a)    18 km/hour
b)    6 km/hour
c)    20 km/hour
d)    3 km/hour





2).If the side of a square is ½(x+1) units and its diagonal is (3-x)/√2 units, then the length of the side of the square would be ________.
a)    4/3 units
b)    ½ unit
c)    1 unit   
d)    2 units  





3).If 2s = a + b + c, then the value of s(s-c) + (s-b) is _________.
a)    ab   
b)    abc
c)    0
d)    (a + b + c)/2





4).If p + m = 6 and p3 +m3 = 72, then the value of pm is _______.
a)    6   
b)    12
c)    9
d)    8





5).When xm is multiplied by xn, product is 1. The relation between m and n is ________.
a)    mn = 1
b)    m = n
c)    m + n = 1
d)    m = - n





6).The area (in square units) of the triangle formed by the graphs of the equations x = 4, y = 3 and 3x + 4y = 12 ; is ___________.
a)    24
b)    12
c)    6
d)    3





7).If 2p/(pr – 2p + 1) = ¼, then the value of (p + (1/p)) is ________.
a)    7   
b)    2/5
c)    1
d)    10





8).If the ordinate and abscissa of the point (k, 2k - 1) be equal, then the value of k is ________.
a)    0
b)    - 1
c)    1
d)    ½






9).ABC is a triangle in which DE || BC and AD : DB = 5 : 4. Then DE : BC is ________.
a)    4 : 5
b)    4 : 9
c)    9 : 5    
d)    5 : 9





10).The redii of two concentric circle are 17 cm and 25 cm. A straight line PQRS intersects the larger circle at the points P and S and intersects the smaller circle at the points Q and R. If QR = 16cm, then the length (in cm.) of PS is ___________.
a)    41
b)    32
c)    33
d)    40





Answers:                                 
1). d)   2). c)   3). a)   4). d)   5). d)   6). c)   7). d)   8). c)   9). d)   10). d)

People Also Visited: