List of Important GK Questions from Science (Physics) for SSC CGL Exam Set-16

List of Important GK Questions from Science (Physics) for SSC CGL Exam
List of Important GK Questions from Science (Physics) for SSC CGL Exam Set-16:
The List of Important GK questions from general science were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.

1).The sound waves of a gas are always ___________.
a)    Transverse
b)    Longitudinal
c)    Polarised
d)    Electromagetic



2).Which among the following phenomenon is not exhibited by sound waves?
a)    Reflection
b)    Refraction
c)    Polarisation    
d)    Diffraction  



3).Impulse of a force is equal to ___________.
a)    Rate of change of momentum    
b)    Change In momentum
c)    Reciprocal of the change in momentum
d)    None of these



4).All the bodies moving freely in vacuum will possess
a)    Equal speed    
b)    Equal velocity
c)    Equal acceleration
d)    Experience equal force



5).The acceleration due to gravity _________.
a)    Is equal at all the places in universe   
b)    Is equal at all the places on earth
c)    Depends upon the longitude of the place on earth
d)    Is more on moon as its radius is less



6).On heating a solid body, what will expand the most?
a)    Length
b)    Area
c)    Volume
d)    Equal expansion in all



7).Which among the following has the highest pitch?
a)    Lion   
b)    Mosquito
c)    Human being
d)    Elephant



8).In the planets revolving around the sun, the compensation of the required centripetal force is done by ___________.
a)    Gravitational force
b)    Conservative force
c)    Impulsive force
d)    None of these



9).The instrument which converts thermal energy into mechanical energy is called _________.
a)    Thermostat
b)    Dynamo
c)    Space system    
d)    Thermal engine



10).When a vehicle passes, TV reception gets distorted due to _________.
a)    Metal reflecting radio waves
b)    Spark plug creating electromagnetic disturbances
c)    Passing vehicle affecting TV Components
d)    Use of electronic ignition system



Answers:                                 
1). b)   2). b)   3). b)   4). c)   5). c)   6). c)   7). b)   8). a)   9). d)   10). b)

People Also Visited: