List of Important GK Questions from Science (Physics) for SSC CGL Exam Set-15

List of Important GK Questions from Science (Physics) for SSC CGL Exam
List of Important GK Questions from Science (Physics) for SSC CGL Exam Set-15:
The List of Important GK questions from general science were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.

1).The Solar system belongs to the galaxy called ____________.
a)    Andromada nebula
b)    Milky way
c)    Radio galaxy
d)    Magellanic cloud



2).In an electric bulb a little nitrogen or argon is introduced at low pressure to ________.
a)    Cool the hot filament
b)    Withstand atmospheric pressure
c)    Prevent evaporation of element   
d)    Increase brightness of the filament  



3).The minimum lengths of a plane mirror in which a person can see himself in full length should be ______________.
a)    Equal to the person’s height
b)    Slightly more than his height
c)    Nearly half of his height
d)    Nearly one fourth of his height



4).A sudden fall in the barometer reading indicates ___________.
a)    Fair weather   
b)    Rain
c)    Wind
d)    Extreme cold



5).Indian Satellite INSAT-ID was launched from _____________.
a)    U.S.S.R   
b)    U.S.A
c)    France
d)    None of these



6).Which planet takes maximum period of revolution round the sun?
a)    Jupiter
b)    Uranus
c)    Pluto
d)    Neptune



7).Which among the following is a satellite?
a)    Earth   
b)    Moon
c)    Jupiter
d)    Mars



8).The source of the energy of sun is ____________.
a)    Nuclear fission
b)    Nuclear fusion
c)    Collision of atoms
d)    Chemical reactions



9).Rain drops are spherical due to _____________.
a)    Air pressure
b)    Gravitation
c)    Surface tension    
d)    Viscosity



10).The internal energy of an ideal gas depends upon ___________.
a)    Transverse
b)    Longitudinal
c)    Polarised
d)    Electromagnetic



Answers:                                 
1). b)   2). a)   3). c)   4). c)   5). b)   6). c)   7). b)   8). b)   9). c)   10). c)

People Also Visited: