List of Important GK Questions from Science (Chemistry) for Upcoming SSC Exam Set 10

List of Important GK Questions from Science (Chemistry) for Upcoming SSC Exam
List of Important GK Questions from Science (Chemistry) for Upcoming SSC Exam Set 10:
The List of Important GK questions from general science were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.


1).The acid secreted in the stomach of human is ___________.
a)    Hydrochloric acid
b)    Lactic acid
c)    Oxalic acid
d)    Sulphuric acid



2).In Latin, the word acidus means,
a)    acid
b)    hydrogen ion
c)    sour taste   
d)    bitter taste  



3).Acid change the colour of the litmus paper from __________.
a)    Red to Blue   
b)    Blue to Red
c)    Blue to colourless
d)    Red to colourless



4).Pheolphthalein gives pink colour with__________.
a)    Acids   
b)    Bases
c)    Water
d)    Salts



5).Phenolphthalein behaves like a _________.
a)    Strong acid  
b)    Strong base
c)    Mild acid
d)    Mild base



6).In an Alkaline medium, Methyl orange gives, __________.
a)    Yellow colour
b)    Pink colour
c)    Blue colour
d)    Red colour



7).In an acidic medium, Methyl orange gives colour _________.
a)    Reddish orange  
b)    Pink
c)    Yellow
d)    Bluish green



8).In acidic medium Pheonolphthalein is _________.
a)    Pink
b)    Yellow
c)    Colourless
d)    Red




9).The Weak acid among the following is ________.
a)    HCl   
b)    HNO3
c)    H2SO4
d)    HCOOH



10).The Organic acid among the following is _________.
a)    Acetic acid   
b)    Sulphuric acid
c)    Hydrochloric acid
d)    Nitric acid



Answers:                                 
1). a)   2). c)   3). b)   4). b)   5). c)   6). a)   7). b)   8). c)   9). d)   10). a)

People Also Visited: