List of Important GK Questions from Science (Chemistry) for Upcoming SSC Exam Set 11

List of Important GK Questions from Science (Chemistry) for Upcoming SSC Exam
List of Important GK Questions from Science (Chemistry) for Upcoming SSC Exam Set 11:
The List of Important GK questions from general science were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.


1).The basicity of Sulphurous [H2SO3] acid is __________.
a)    1
b)    2
c)    3
d)    4



2).The basicity of Sulphurous [H2SO3] acid is __________.
a)    1
b)    2
c)    3
d)    4



3).The basicity of Hydrochloric [HCl] acid is __________.
a)    4   
b)    3
c)    2
d)    1



4).The basicity of Orthophosphoric acid [H3PO4] is ___________.
a)    1   
b)    2
c)    3
d)    4



5).Malic acid is present in __________.
a)    Apples   
b)    Lemons
c)    Milk
d)    tomatoes



6).Oxalic acid is present in ___________.
a)    Lemon
b)    curd
c)    Grapes
d)    Tomatoes



7).Formic acid is produced by _________.
a)    Scorpions  
b)    Cobra
c)    Red ants
d)    Poisonous frogs



8).Citric acid is present in __________.
a)    Apples
b)    Curd
c)    Butter
d)    Lemons



9).Lactic acid is present in ___________.
a)    Curd
b)    Orange
c)    Lemons   
d)    Vinegar



10).Tartaric acid is present in ___________.
a)    Lemons
b)    Grapes
c)    Apples
d)    Tomatoes



Answers:                                 
1). b)   2). b)   3). d)   4). c)   5). a)   6). d)   7). c)   8). d)   9). a)   10). b)

People Also Visited: