List of Important GK Questions from Science (Biology) for Upcoming SSC Exam Set-11

List of Important GK Questions from Science (Biology) for Upcoming SSC Exam
List of Important GK Questions from Science (Biology) for Upcoming SSC Exam Set-11:
The List of Important GK questions from general science were given here, Candidates those who are preparing for the SSC Exam can use this material. We also provide GK Questions from the topics such as, Indian Polity, History, Geography, Science, Economic and Commerce. Follow Us Daily for More Study Materials.

1).One of the Clinical Symptoms of Albinism is _____________.
a)    Nervose disorder
b)    Obesity
c)    Milky white coloured skin and marked photophobia
d)    Bleeding gums and loosening of teeth



2).Pick out the exact term of high sensitivity to light.
a)    Photosynthesis
b)    Photophobia
c)    Photolysis   
d)    Photon  



3).One of the following is a hereditary disease. Find out?
a)    Scurvy    
b)    Thalassemia
c)    Sterility
d)    Heamorrhage



4).Marasmus and Kwashiorkar are caused due to the deficiency of ________.
a)    Protein   
b)    Vitamin A
c)    Vitamin K
d)    Vitamin B12



5).In ___________ the child loses weight and suffers from severe diarrhea. It will appear as though bones are covered by the skin.
a)    Pellagra   
b)    Marasmus
c)    Kwashiorkar
d)    Haemophilia



6).Symptom of Kwashiorkar __________.
a)    Swelling in the face
b)    Swelling in the feet
c)    Enlarged belly with swelling in the face and feet
d)    Enlarged belly



7).Germ theory of diseases was established by ____________.
a)    Robert Koch and Charles Darwin   
b)    Louis Pasteur / Edward Jenner
c)    Robert Koch and Louis Pasteur
d)    Edward Jenner and Charles Darwin



8).Toxins are ___________________.
a)    Non poisonous substances
b)    Poisonous substances
c)    Useful substances
d)    Non beneficial substances



9).Virus is a parasite ___________________.
a)    Endoparasite
b)    Ectoparasite
c)    Obligate parasite   
d)    Parasite



10).Polio and rabies. Pick out the right choice from the following.
a)    Viral diseases
b)    Bacterial diseases
c)    Protozoan diseases
d)    Fungal diseases



Answers:                                 
1). c)   2). b)   3). b)   4). a)   5). b)   6). c)   7). c)   8). b)   9). c)   10). a)

People Also Visited: